Verzenden & retourneren

Op deze pagina vindt u alle informatie rondom ons verzend- en retourbeleid. Heeft u een vraag waarop u het antwoord niet kunt vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de levertijd?

Alle e-bikes die u op de website ziet staan worden binnen 14 werkdagen bij u afgeleverd. In een enkel geval zal dit misschien uitlopen maar mocht dit gebeuren zal het duidelijk gecommuniceerd worden met bijbehorende uitleg en een excuus.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn € 40 wanneer u kiest voor de rijklaar-bezorging. Het is helaas noodzakelijk om deze kosten te rekenen om de prijzen voor de fietsen zelf laag te laten blijven. U kunt er ook voor kiezen om de fiets zelf in elkaar te zetten en in dit geval zal de bezorging gratis zijn. Montageschade bij zelf in elkaar zetten valt onder uw eigen risico.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, dit is zeker mogelijk. U heeft wettelijk recht om een artikel 14 dagen te kunnen retourneren. Natuurlijk is het toegestaan om een klein rondje (maximaal 2 à 3 kilometer) op de fiets te rijden om te ontdekken of deze naar wens is. Wij ontvangen de fiets graag in originele verpakking en wanneer er bij retournering schade wordt gevonden aan de fiets, of wanneer er meer kilometers gereden zijn dan nodig, zijn wij helaas genoodzaakt om een afschrijving te rekenen. Daarover hieronder meer.

Krijg ik mijn volledige aankoopbedrag terug bij retourzending?

Ja, mits de e-bike ongebruikt en onbeschadigd is (op een testrit na dus). Wanneer dit niet het geval is zijn wij genoodzaakt om een afschrijving te berekenen. Deze afschrijving ligt over het algemeen tussen de 20 procent en 35 procent van het aankoopbedrag. Het kan hoger of lager uitvallen maar het percentage zal bij ontvangst van de retourzending bepaald worden. Bij een gefietste afstand van 5 tot 20 kilometer ligt het percentage gemiddeld op 25 procent en bij afstanden tot 50 kilometer zal dit percentage ongeveer op 35 procent liggen. Bij meer gefietste kilometers zal het percentage van de afschrijving wellicht hoger uitvallen.

Wat kost de retourzending?

Het terugsturen van online producten is voor eigen rekening. Het terugsturen is tevens op eigen risico dus zorg voor een deugdelijke verpakking. Overweeg ook een track en trace code voor als de verzender het pakketje kwijtraakt. U ontvangt de aankoopprijs uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de goederen retour op uw bankrekening. Het is ook mogelijk om de bestelling af te leveren op ons adres in Rotterdam, hier zijn geen kosten aan verbonden.